• Tel: 03/636 22 02
  • Mail ons: info@jc-homestyling.be

Interieurontwerp

  • Home
  • /
  • Interieurontwerp

Indeling

De indeling van een ruimte bepaalt heel sterk de beleving ervan. Dikwijls moeten we vaststellen dat de uitstraling of de beleving van een ruimte ver van optimaal is. Dit kan zijn door een verkeerd kleurgebruik of door een verkeerde indeling van de ruimte. Door een muur te (ver)plaatsen of door de opstelling van de meubelen te wijzigen, krijgen we soms verrassende nieuwe indelingen van de ruimte. We houden hierbij rekening met o.a. de functie van de kamer, de verhoudingen, uw leefgewoonten, de lichtinval, de bestaande of nieuwe meubelen, de loopzones in de kamer, … Zo wordt niet alleen het ruimtelijk gevoel verbeterd maar zal het geheel ook veel logischer aanvoelen en daardoor ook meer rust brengen. Soms voelt men wel dat het geheel niet goed is, maar ziet men niet wat er fout is. Het blijft verwonderen hoeveel mogelijkheden er soms zijn mits een creatieve benadering. En daarom doet u tenslotte beroep op ons.

Kleur- en materiaalstudie

Het toepassen van kleuren en materialen is niet eenvoudig. Zij hebben namelijk een erg bepalende invloed op ons gevoel van ruimte, sfeer en veiligheid. Er moet immers met heel wat factoren rekening gehouden worden: uw eigen smaak, de stijl van het gebouw of interieur, de functie van de ruimte, volumes en verhoudingen van muren en meubelen, de lichtinval, de kleurtrends… Bovendien moet de gulden middenweg gevonden worden tussen wat ‘mooi’ en wat ‘net niet mooi’ is. Te weinig kleur gebruiken of het gebruik van foute materialen leidt bijvoorbeeld tot monotonie, te veel maakt het soms te schreeuwerig.

Wij vinden het dan ook erg belangrijk om u hierin bij te staan. Wij helpen u om een keuze te maken in het uitgebreide gamma opdat uw woning die gezellige sfeer krijgt die u zocht, zodat u zich na ons werk, nog vele jaren thuis zult voelen.

Licht- en elektriciteitsontwerp

Wanneer we het in onze woning gezellig willen maken, grijpen we heel vaak terug naar de eeuwenoude kaarsverlichting. Toch kan er in ons tijdperk van techniek en vooruitgang heel veel met elektrische verlichting worden gewerkt.
Een aangepaste lichtontwerp kan ertoe bijdragen dat u in elke kamer de juiste belichting krijgt. Een gezellige gedimde sfeerverlichting voor uw intieme avondjes, een heldere verlichting voor uw werkruimte,…

Verlichting: niet zo maar een element in uw inrichting. Verlichting is één van de belangrijkste elementen in een woning.
De keuze van de basisverlichting wordt aangepast aan de functie, de verdere afwerking en de meubilering. De juiste verlichtingsarmaturen en speciale lichtaccenten geven aan uw interieur net dat ietsje meer om een gezellige sfeer te creëren. Daarom is het aan te raden om al bij de ruwbouw rekening te houden met de keuze en type van verlichting.
Wij zorgen er ook voor dat er voldoende stopcontacten aanwezig zijn en dat de schakelaars op een logische plaats komen. Samen met u stellen we een volledig elektriciteitsplan op.

Meubelontwerp

Om een optimaal gebruik van uw woning of invulling van uw wensen te verkrijgen, is het vaak noodzakelijk om op maat ontworpen meubelen te voorzien. Vaak gebeurt het dat bestaande meubelcollecties qua maatvoering of gebruik niet toepasbaar zijn. Met een meubel op maat krijgen we iets uniek dat volledig past in de ruimte en voldoet aan uw persoonlijke wensen.